Hyppää pääsisältöön

Marianne Kantola

Marianne Kantola

Laulua Marianne on harrastanut pienestä asti – ensin muskarissa Alkeis-Sävel Oy:lla ja Jorma Salospohjan kuorossa. 15-vuotiaana hän aloitti laulutunnit Musiikkikoulu Jenni & Seppo Mäkikallilla Sepon opissa. Nuoresta iästään huolimatta Mariannella on kertymyt runsaasti kokemusta erilaisista tanssikeikoista, yksityistilaisuuksista ja konserteista. Laulutyötä Marianne tekee päivätyönsä yhteydessä, ja keikkoja sekä erilaisia konsertteja kertyy vuodessa noin 60.

Tangomarkkinoiden semifinaalissa hänet nähtiin ensimmäisen kerran 17-vuotiaana vuonna 2006, jolloin hän oli kauden nuorimpia osallistujia. Marianne on nähty lavalla myös Miss Turku -finaalissa vuonna 2009 ja musikaalitähtenä kesällä 2012. Hän esitti naispääosaa musikaalissa Funze de menta, jolla oli 28 näytöstä Turun Manillassa Jo-Jo Teatterissa.

Mariannen esikoisalbumi "Kaikkein suurinta on rakkaus" julkaistiin 1.4.2015. Kappaleiden sävellyksistä on vastannut pääasiassa iskelmämusiikin legendoihin lukeutuva Pertti Haverinen, joka on tehnyt vuosien mittaan lukuisia hittejä monien artistien kanssa. Albumi valittiin 2.sijalle Kuukauden levy-kilpailussa keväällä 2015 ja kappaleet "Kaikkein suurinta on rakkaus" ja "Meidän tarina" viihtyivät pitkään radioiden TOP 20- ja Tätä Suomi tanssii -listoilla.

Uutta musiikkia Marianne julkaisi alkuvuonna 2018: Single "Olet läsnä" julkaistiin tammikuussa 2018, ja sen sävellyksestä on vastannut tuttuun tapaan Pertti Haverinen ja sanoituksesta puolestaan Lasse Wikman. Kappale nousi suoraan Tätä Suomi tanssii -listalle sekä Paikallisradioiden TOP 20 -listalle. Lisäksi uutuussingle valittiin helmikuussa 2018 ilmestyneelle "Mitä Suomi tanssii 2018" -kokoelmalevylle.

Äitienpäivänä 2018 Marianne nähtiin Sigyn-salin lavalla Turussa Äitienpäiväkonsertissa muiden iskelmälaulajien sekä Tangomarkkinoilla 2018 säestäneen Collegium Musicum Turku -sinfoniaorkesterin kanssa.

​Kantolan ensimmäinen joululaulu, "Ensimmäinen hiutale" julkaistiin marraskuussa 2018. Tämä herkkä ja tunteikas kappale toteutettiin yhdessä Pertti Haverisen ja Lasse Wikmanin kanssa, ja single on ladattavissa verkkokaupoista sekä ostettavissa Mariannelta keikoiltaan.

Vuoden 2019 maaliskuussa Marianne teki yhteistyössä Pertti Haverisen ja Jukka Saarisen kanssa tanssipitoisen singlen "Kun sinut syliin saan". Kappale nousi suoraan mm. Paikallisradioiden TOP 20- sekä Tätä Suomi tanssii -listoille. Kappale kiinnitettiin myös "Mitä Suomi tanssii 2019" -kokoelmalevylle.

Marraskuussa 2022 Marianne julkaisi singlen "Sinkkuelämää", joka on pysytellyt julkaisun jälkeen Paikallisradioiden TOP 20- sekä Tätä Suomi tanssii -listoilla. Kappaleen sävellyksestä ja sovituksesta on vastannut Pertti Haverinen, sanoituksesta Pekka Eronen.

Turun Seutusanomien lukijat äänestivät Mariannen vuoden Lumikuningattareksi ja kruunaus tapahtui Turun Suuressa joulunavauksessa 25.11.2023!

 

Marianne Kantola signeeraus